Διόγκωση του κράτους καταγγέλλει η Ν.Δ.

MIA ημέρα μετά τις υποδείξεις της έκθεσης και του επικεφαλής του ΟΟΣΑ Α. Γκουρία για περιορισμό του δημόσιου τομέα, η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε χθες επίθεση στην κυβέρνηση για τη διόγκωση του δημόσιου τομέα. Σύμφωνα με την...
αξιωματική αντιπολίτευση, από την κυβέρνηση Παπανδρέου δημιουργήθηκαν συνολικά 41 γραμματείες, αυτοτελείς υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα στο διάστημα από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2011. Σε αντίστοιχη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. περιλαμβάνονται πάντως υπηρεσίες που συστάθηκαν λόγω της εφαρμογής του «Καλλικράτη», όπως για παράδειγμα οι υπηρεσίες εποπτείας των ΟΤΑ, ενώ κάποιες αντικαθιστούν άλλες που καταργούνται ή μετονομάζονται.
Παράλληλα ο εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Μιχελάκης καταγγέλλει «κομματικές σκοπιμότητες που διογκώνουν το υδροκέφαλο κράτος των συνδικαλιστών» δηλώνοντας ότι «η κυβέρνηση Παπανδρέου υπόσχεται προς κάθε κατεύθυνση ότι θα μειώσει το κράτος αλλά την ίδια στιγμή το μεγαλώνει. Μεθοδεύει απολύσεις και ταυτόχρονα κάνει προσλήψεις. Μιλά για περιορισμό του κράτους και προχωρά στη διόγκωσή του».
Η Ν.Δ. υποστηρίζει ότι η δημιουργία των φορέων και υπηρεσιών αυξάνει σημαντικά το κόστος λειτουργίας του κράτους, αναβάλλοντας τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών που επίσημα ανακοινώνονται. Μεταξύ αυτών ακυρώνονται στην πράξη και οι καταργήσεις 250 οργανισμών που είχε δρομολογήσει η Ν.Δ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση για υπαναχώρηση από τις καταργήσεις 30 οργανισμών που ανήγγειλε πριν από ένα χρόνο και επανέλαβε την προηγούμενη εβδομάδα υποστηρίζοντας ότι «τα πιο πολλά από αυτά αναβάλλονται για άλλους εννιά μήνες».