Με μέτρο το κόκκινο κρέας.

Όσοι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες κόκκινου κρέατος, ενδέχεται να κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν κάποιες μορφές καρκίνου του νεφρού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης Αμερικανών επιστημόνων σε δείγμα χιλιάδων ανθρώπων.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην Αμερικάνικη Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής και οι διαπιστώσεις των επιστημόνων είναι τρομερές: οι μεσήλικες που κατανάλωναν τις μεγαλύτερες ποσότητες κόκκινου κρέατος είχαν 19% περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με καρκίνο του νεφρού, σε σχέση με εκείνους που κατανάλωναν τις μικρότερες ποσότητες.


“Πρέπει να περιορίσουμε την κατανάλωση κόκκινων ή επεξεργασμένων κρεάτων και τις μεθόδους όπως το ψήσιμο” είπε η επικεφαλής των ερευνητών Κάρι Ντάνιελ του Αμερικανικού Εθνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου. Το δείγμα των ερευνητών ήταν μισό εκατομμύριο άνθρωποι, ηλικίας άνω των 50 ετών. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν σε διάφορες ερωτήσεις για το ιστορικό υγείας τους αλλά και τις διατροφικές τους προτιμήσεις, και στη συνέχεια εξετάστηκαν επί 9 χρόνια, προκειμένου να εντοπιστεί πιθανή εμφάνιση καρκίνου στα νεφρά τους.

Κατά τη διάρκεια της...συνέχεια