Πικρές αλήθειες...

Ο Τζήμερος είναι ένας άνθρωπος που προκαλεί συχνά πυκνά με τον τρόπο που εκράζει τις πόψεις του. Ποιός όμως μπορεί να διαφωνήσει μαζί του αφού διαβάσει προσεκτικά τα γραπτά του.
Για να καταλάβετε διαβάστε τη σημερινή του ανάρτηση στο Facebook που σχιλιάζει τα τεκταινόμενα στην Air France...

ΛΕΦΤΑ C'EST MOI
Η Γαλλία είναι ο μεγάλος ασθενής της Ευρώπης. Πολύ μεγαλύτερος από μας. Όμως το μέγεθός της και το αυτοκρατορικό της παρελθόν...
επισκίαζαν τα δομικά της προβλήματα. Όχι όμως πια. Η Air France είναι μια κρατική εταιρεία, καληώρα σαν τη δική μας, αλήστου μνήμης κρατική Ολυμπιακή. Κι αυτή, όπως και η Ολυμπιακή, φόρτωνε υπαλλήλους με κομματικές περγαμηνές, όχι στη δική μας έκταση βέβαια. Κι αυτή δεν ενδιαφέρθηκε να περιορίσει το κόστος της, για να ανταγωνιστεί τις ιδιωτικές. Και ως κρατική ήξερε ότι τις χασούρες της θα τις πλήρωνε ο Γάλλος φορολογούμενος.
Τώρα έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Και αναγκάζεται να απολύσει 2900 υπαλλήλους (1.700 προσωπικό εδάφους, 900 ιπτάμενους συνοδούς και 300 πιλότους), για να διασώσει την ύπαρξή της, άρα και τις θέσεις εργασίας των υπολοίπων. Θα καταργήσει επίσης κάποιες μακρινές γραμμές και θα πουλήσει 14 αεροπλάνα. Αν δεν το έκανε αυτό θα έκλεινε, και θα χάνονταν ΟΛΕΣ οι θέσεις εργασίας της και πολλές περισσότερες καθώς μια μεγάλη εταιρεία συντηρεί μια ολόκληρη οικονομία προμηθευτών. Η βίαιη και φυσικά παράνομη συμπεριφορά των συνδικαληστών (προτείνω να καθιερωθεί επίσημα η γραφή με "η") δείχνει τι σημαίνει καθεστωτική νοοτροπία του κρατικού συνδικαλισμού. Απαιτούν να φορολογούνται οι άνεργοι του ιδιωτικού τομέα - και στη Γαλλία υπάρχει μεγάλη ανεργία, σταθερά πάνω από 10% - για να πληρώνονται "τα δικά τους παιδιά".
Ο κόσμος αλλάζει. Επαγγέλματα καταργούνται, επαγγελματικοί κλάδοι συρρικνώνονται και άλλοι αναπτύσσονται. Πάντα αυτό γινόταν στην ιστορία του κόσμου. Τώρα γίνεται με ταχύτερο ρυθμό. Επιβιώνει όποιος μπορεί να προσαρμόζεται στις αλλαγές. Κερδίζει όποιος μπορεί να τις προβλέπει.
https://www.facebook.com/Thanos.Tzimeros.Page?fref=nf