«Έλληνες, το πάρτι τελείωσε!»

Έντονα ειρωνικό και επικριτικό κατά των Ελλήνων πολιτών είναι το σχόλιο των γερμανικών Financial Times, που ασχολείται κυρίως με τις διαμαρτυρίες στη χώρα μας, κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι οι Έλληνες των εκνευρίζουν με τη συμπεριφορά τους, ωστόσο αναφέρει ότι ο εγωκεντρισμός είναι χαρακτηριστικό του homo sapiens.

Στο σχόλιο αναφέρεται ότι η κρίση του ευρώ οφείλεται στο γεγονός ότι η Ελλάδα επί χρόνια ασκούσε λάθος οικονομική πολιτική, την ίδια ώρα που η Ευρώπη έκανε πως δεν βλέπει.

«Αντί των «τόσο δημιουργικών» ιδεών όσον αφορά τις διαμαρτυρίες, γιατί δεν υπάρχει έκφραση αποδοκιμασίας για τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά;» διερωτάται ο αρθρογράφος, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε οργανώθηκε διαμαρτυρία στην Ακρόπολη, στην οποία θα προσέλθουν οι Έλληνες να αφήσουν τα χρήματα που κέρδισαν από τη φοροδιαφυγή.

«Όπως είπα: δεν θέλουμε να σας στερήσουμε την απόλαυση στην διαμαρτυρία, αγαπητοί Έλληνες. Κάπως πρέπει τελικά να αντιδράσετε, όταν τα κακά νέα για μήνες έρχονται το ένα πίσω από το άλλο. Αλλά μην ξεχάσετε παρακαλώ να ασχοληθείτε και με τα σωστά θέματα. Και πέρα από αυτό, αγαπητοί Έλληνες, θα ήταν καλό να αρχίσετε να συνειδητοποιείται ότι για πολλά χρόνια «κάνατε πάρτι», ζώντας πάνω από τις δυνατότητές σας», αναφέρει ο αρθρογράφος.

«Αλλά τώρα τελείωσε το πάρτι και, αρχίζει, όπως μετά από κάθε γιορτή, η ώρα να καθαριστεί το σπίτι. Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία» καταλήγει το σχόλιο.

Από το http://www.newscode.gr/media/story/56183/ft-deutschland-ellhnes-to-parti-teleiwse